Pet boja za jesen 2022.

Iako uvijek postoje neki trendovi koje možemo očekivati iz godine u godinu, dio onoga što modu čini zabavnom su neočekivani obrti koji se pojavljuju – i to nikada nije bilo istinitije nego u trendu jesenjih boja ove godine.

Ove jeseni već primjećujemo nijanse koje se osjećaju isprobano i poznato (crna, siva i kremasta), ali takođe uživamo gledajući kako se jesenja paleta boja okreće sa živim nijansama ružičaste i crvene, upotpunjene prefinjenom smeđom bojom i zelenom.

Sa trendovima koji se spuštaju sa pista u jesen 2021. godine, uzbuđeni smo što vidimo da boje poput ružičaste i plave nadživljavaju svoje tipične proljećne i ljetnje rokove trajanja, i volimo moderne spojeve klasičnih favorita – rado ćemo zamijeniti jarko narandžastu za boju gline, recimo.

Ako želite da promijenite svoj jesenji izgled i udahnete novi život svom ormaru, nastavite da čitate, da biste saznali više o tome koje su boje totalno „in“ ove jeseni.

1. Boja gline

Ne baš narandžasta i ne sasvim smeđa, boja gline je moderna i izgleda sezonski – savršena za jesen.

2. Puder plava

Puder plava pojavljuje se u čitavom spektru garderobe. Od džempera i suknji do torbi i cipela, uključivanje ove meke nijanse u vaš autfit jednostavan je način da unesete energiju u svoj jesenji izgled.

3. Nijanse roze

Dok se roza boja obično povezuje s proljećem, modne ikone su ove jeseni više puta primijećene u ovim bojama. Lagan i prozračan ili prigušen i prašnjav ton – ove jesenske sezone nijedna sorta roze nije zabranjena. Hrabro ga uparite sa tradicionalnijim jesenjim bojama i dodacima za hladno vrijeme.

4. Jarka crvena

Ako želite da privučete pažnju, vaša pobjednička karta je odabir jarko crvene odjeće. Ova nijansa podjseća na jesenje lišće – osim što je mnogo, mnogo jača. Ako je oblačenje crvenog autfita malo izvan vaše zone komfora, nađite se sa ovim trendom na pola puta sa jarko crvenom cipelom ili tašnom.

5. Paprat zelena

Jedna od omiljenih boja koje vidimo ove jeseni je paprat zelena. Suptilna, ali nikako sumorna, ova nijansa je nesumnjivo šik i veoma je cijenjen odmor od rasprostranjenih jarkih crvenih i rozih nijansi koje očekujemo da vidimo tokom jesenje sezone.